Hodnocení kardiovaskulárního rizika a pohybové aktivity - Vinšálková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením kardiovaskulárního rizika ve spojení s pohybovou aktivitou. Práce se dělí na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá problematikou kardiovaskulárních chorob, jednotlivými rizikovými faktory, diagnostikou, léčbou a prevencí. V praktické části jsou shrnuty a popsány výsledky, které byly získány během dotazníkového šetření. Mezi respondenty byli vybráni muži a ženy ve věku od 35 do 65 let.
Evaluation of cardiovascular risk and physical activity
Keywords: kardiovaskulární riziko; pohybová aktivita; hypertenze; ateroskleróza; ischemická choroba srdeční; ischemická choroba dolních končetin; cardiovascular risk; physical activity; hypertension; atherosclerosis; coronary artery disease; ischemic lower limb disease