Hodnocení investičních záměrů s ohledem na způsob jejich financování - Mik, Roman (Univerzita Pardubice, 1995)
Cílem práce je seznámit s metodou diskontovaných peněžních toků jako metodou všeobecně užívanou k hodnocení investičních příležitostí. Je zde popsán celý postup, od zpracování vstupních dat až po stanovení jednotlivých ukazatelů, jež uvedená metoda poskytuje. Tato práce byla vypracována pomocí programu pracujícího v prostředí tabulkového procesoru EXCEL. Práce s programem zde však není uvedena a zůstane pouze praktickou zkušeností.
Keywords: Cash flow; peněžní toky; počítačové programy; investiční program; Excel; software