Tvorba modelu finančních toků městského úřadu - Geregová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2007)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice finančních toků městského úřadu, součástí práce je obecný model finančních toků městského úřadu s přibližně 30 000 obyvateli, město jako obec s rozšířenou působností se zaměřením na přenesenou a samostatnou působnost, zabývám se analýzou celkového hospodaření městských úřadů Příbram, Orlová, Cheb, Trutnov. Abych mohla dosáhnout hlavního cíle a to sestavit model, musím objasnit klíčové pojmy.
Creation of model of financial flows of municipal authority
Keywords: veřejné správa; Státní správa; obce; kraje; působnosti; hospodaření; rozpočtové soustavy; příjmy; výdaje; financování; městské úřady; modely; Modelování