Vývoj interaktivní webové aplikace - Dušek, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je navrhnout a realizovat interaktivní webovou aplikaci s real-time prvky, která bude sloužit k záznamu poznámek a seznamů. Teoretická část práce přiblíží jednotlivé technologie a přístupy využívané pro vývoj interaktivních webových aplikací známých jako Rich Internet Applications (RIA). V praktické části bude provedena analýza technologického řešení a na jejím základě bude navržena a implementována webová aplikace s využitím programovacího jazyka JavaScript. Aplikace dále bude umožňovat manipulaci s evidovanými poznámkami a seznamy, které umožňují spravovat stav položky v seznamu, a jejich sdílení mezi uživateli. Pro praktické využití v mobilních zařízeních bude tato webová aplikace převedena do multiplatformní mobilní aplikace prostřednictvím frameworku Apache Cordova.
Development of interactive web application
Keywords: Rich Ïnternet Applications; HTML5; CSS3; JavaScript; React; Node.js; Apache Cordova