Komparace účetní závěrky podnikatelských subjektů a příspěvkových organizací - Strnadová, Šárka (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce spočívá v porovnání závěrkových účetních výkazů podnikatelského subjektu ve formě společnosti s ručením omezeným a příspěvkové organizace, základní školy. Předmětem je určení společných prvků a odlišností, s ohledem na využití pro potřeby finančního řízení a finanční analýzy.
Keywords: účetnictví; účetní závěrka; Společnost s ručením omezeným; příspěvkové organizace; účetní výkazy; Dotace; rozvaha; audity; Finanční analýza