Předpovídání a plánování prodejů ve výrobním podniku - Golda, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Předmětem diplomové práce je předpověď a plánování prodejů vybrané skupiny produktů v podniku chemického průmyslu. Teoretická část je zpracována formou literární rešerše, která popisuje význam předpovídání a plánování prodeje v podniku s využitím v takticko-operativním plánování. Dále se úvodní část věnuje struktuře předpovědi s ohledem na její krátkodobé cíle a procesu předpovídání včetně jejich metod a kontrole přesnosti. V praktické části je provedena analýza a vyhodnocení procesu předpovědi a plánování prodejů vybraného podniku u cílové skupiny produktů. Pro výzkum byly použity informace, které byly získány formou hloubkových rozhovorů od vybraných odpovědných pracovníků daného podniku a analýzou poskytnutých dat v programu MS Excel.
Sales planning and forecasting in enterprise
Keywords: předpovídání a plánování prodejů; metody předpovídání; přesnost předpovídání; podniky chemického průmyslu; pigmenty; sales forecasting and planning; metodology forecast; accuracy of forecast; chemical industry company; pigments