Získávání informací o počtech cestujících ve vlacích z pohledu železničního osobního dopravce - Šulová, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zaměřuje na problematiku železniční osobní dopravy s důrazem na získávání informací o počtech cestujících a zkoumá různé přístupy v rámci České republiky i vybraných evropských zemí. Zabývá se významem a důvody pro získávání informací o počtech cestujících. V dané problematice jsou analyzovány možné přístupy a metody sčítání cestujících v železniční osobní dopravě a jejich aplikace v reálných podmínkách. V práci je zkoumán současný stav získávání těchto informací u jednotlivých železničních osobních dopravců v České republice. Pro vybrané dopravce jsou navržena a zhodnocena řešení, která zohledňují jejich specifické potřeby.
Obtaining information on the number of passengers on trains from the perspective of a railway passenger carrier
Keywords: železniční osobní doprava; sčítání cestujících; sběr informací; ruční sčítání; automatické sčítání; rail passenger transport; passenger census; information collection; manual census; automatic census