Značka v chemickém průmyslu a její budování - Fialová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářské práce je zaměřena na problematiku značky, a to konkrétně v chemickém průmyslu. Na základě rešerše odborné literatury je definován pojem značka a její atributy. Dále je vymezen pojem hodnota značky a způsoby jejího stanovení, stejně jako význam značky pro podnik, ale i pro zákazníka. Další část práce se věnuje různým strategiím, které lze využít při řízení a budování značek. Praktická část bakalářské práce navazuje na zpracovanou rešerši a uvádí výsledky výzkumu. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak se v podniku oproti teorii liší práce se značkou. Získané informace z výzkumu jsou v praktické části zanalyzovány a zhodnoceny a na jejich základě jsou navrhnuta zlepšující doporučení.
Brand in chemical industry and branbuilding
Keywords: značky; hodnota značky; význam značky; brand management; řízení značky; budování značky; výrobce hnojiv; brand; brand equity; brand value; brand management; brand building; fertilizer manufacturer