Využití algoritmů strojového učení při predikci počasí - Svoboda, Oldřich (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na předpovídání počasí za využití dat z jedné fyzické lokace a algoritmu strojového učení. Předmětem je předpověď v krátkodobém měřítku 24 hodin.
Use of machine learning algorithms in weather prediction
Keywords: strojové učení; meteorologie; krátkodobá předpověď; teplota; vlhkost; barometrický tlak; machine learning; meteorology; short-term forecast; temperature; humidity; barometric pressure