Vozítko poháněné vodíkovým palivovým článkem - Svatoš, Radovan (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem této bakalářské práce je návrh a praktická realizace vozítka poháněného vodíkovým palivovým článkem. V teoretické části je stručně popsán princip palivových článků, dále hlavní informace o spínaných zdrojích a jejich základní zapojení. Tato část bakalářské práce ještě obsahuje základní informace o mikropočítačích a popis funkce stejnosměrného motoru. Praktická část se věnuje podrobně návrhu vozítka. Je zde popsána mechanická konstrukce, řídící elektronika a obslužný software zařízení. Na konci práce jsou ke zhlédnutí fotky při kompletním dokončení vozítka poháněného vodíkovým palivovým článkem.
The vehicle powered by Hydrogen fuel cell
Keywords: vodíkové palivové články; měniče; eagle; mikroprocesor PIC12F617; hydrogen fuel cells; converters; central processing unit PIC12F617