Havířov - město v proměnách režimů - Kissová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá vývojem města Havířov, které původně vzniklo z důvodu nedostatku bytů pro pracovníky dolů a hutí. Krátce se zabývá celkovým vývojem smýšlení o tvorbě ideálního města před rokem 1989, ale také po transformaci. Otázkou práce rovněž je, zda se z Havířova stalo něco víc než jen místo přespávání a zda svým obyvatelům nabízí kvalitní zázemí pro spokojený život.
Havířov - the town in regime change
Keywords: Havířov; města; postsocialismus; transformace; každodenní život; Havirov; citis; postsocialism; transformation; daily life