Koncept sociálního podnikání v České republice - Burianová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce s názvem "Koncept sociálního podnikání" je zaměřena na současnou problematiku sociálního podnikání. V úvodní části se seznámíme s charakteristikou sociálního podnikání, sociálního podniku, s možností podpory sociálního podnikání a současným stavem legislativního prostředí. V závěru je provedena analýza současných sociálních podniků a zhodnocení socioekonomického dopadu za použití standardních technik výzkumu.
Concept of Social Entrepreneurship in the Czech Republic
Keywords: social economy; social entrepreneurship; social enterprise; promoting social entrepreneurship; procurement; social impact; sociální ekonomika; sociální podnikání; sociální podniky; podpora sociálního podnikání; veřejné zakázky; sociální dopad