Organizace dopravy na křižovatce I/37 a III/32226 - Jehlička, Patrik (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku organizace a řízení dopravy na křižovatce silnic I/37 a III/32226, která se nachází poblíž Pardubic. V teoretické části je analyzován současný stav organizace a řízení dopravy. Současně jsou v analytické části vytipovány problémy vznikající při současném způsobu řízení a organizace dopravy. V návrhové části jsou navrženy změny s cílem zmírnit vybrané negativní dopady dopravy vznikající na křižovatce. Následuje zhodnocení vypracovaných návrhů a výběr nejpříznivějšího řešení.
Organization of the road transport at the intersection I/37 and III/32226.
Keywords: organizace a řízení dopravy; negativní dopady dopravy; úprava vjezdů; okružní křížení; mimoúrovňové křížení; traffic organization and control; negative impacts of traffic; entrance adjustments; ring crossing; over crossing