Komparace integrace seniorů ve městech Ústí nad Orlicí a Česká Třebová - Šťovíčková, Radka (Univerzita Pardubice, 2011)
Zabezpečení ve stáří je jedním ze základních ústavních práv občanů.V péči o staré občany platí zásada neoddělitelnosti a komplexnosti zdravotních a sociálních služeb. Tato práce porovnává zajištění dostupné péče a snahu o integraci seniorů ve městech Ústí nad Orlicí a Česká Třebová,což jsou dvě samostatná města,ekonomicky na stejné úrovni.Zároveň se také zaměřuje na strukturu a komparaci komunitního plánování obou měst.Práce si klade za cíl objektivně porovnat zapojení seniorů do veřejného života a porovnává pasivní a aktivní péči o staré lidi.Zabývá se také postavením dnešního seniora v moderní době a vysvětluje komunitní plánování jako cestu k lepší integraci seniorů.
Comparison of the integration of older people in the town of Usti nad Orlicí and Czech Trebova
Keywords: senioři; integrace; komunitní plánování; seniors; integration; community planning