Optimalizace konstrukčního celku "kladivo" pro perkusní kladivo - Šenkeřík, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je zaměřená na optimalizaci perkusního kladiva z projektu Centrum kompetence drážních vozidel (Simulace rázové zkoušky tahem), konkrétně konstrukčního celku kladivo. Toto kladivo umožní zjistit materiálové charakteristiky vzorku při přetržení vysokou rychlostí a tyto poznatky použít například v simulovaných crashtestech dopravních prostředků. V první části práce je popsána samotná funkce kladiva. V druhé části je popsán původní ideový návrh kladiva. V třetí části je popsána optimalizace. Optimalizované díly jsou ověřeny na mezní stav plasticity a případně únavy.
Optimization of assembly "hammer" for percussion hammer
Keywords: optimalizace; perkusní kladivo; konstrukce; rázová zkouška tahem; optimization; percussive hammer; construction; impact tensile test