Arteterapie jako podpora zdraví u psychiatrických pacientů - Macháčková, Sabina (Univerzita Pardubice, 2019)
Arteterapie je jednou z expresivních terapií užívaných při terapeutických sezeních. Její prvky se používají i jako diagnostické prostředky především v psychologii, psychiatrii a pedagogice. Jde o terapii využívající nejrůznější výtvarné techniky, o terapii, která však není širokou veřejností dostatečně známá. Tato práce je souhrnem informací o této problematice zasazené do prostředí pacientů závislých na toxických látkách.
Arttherapy as a health promotion for psychiatric patients
Keywords: arteterapie; arteterapeuti; malba; kresba; syndrom závislosti; art therapy; art therapist; painting; drawing; addiction syndrome