Současné trendy vývoje životního pojištění - Mochan, Marcel (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce na téma "Současné trendy vývoje životního pojištění" popisuje stručnou teorii životního pojištění, jeho historii, základní produkty a některá další aktuální témata týkající se této oblasti pojištění. Hlavním bodem práce je charakteristika současného stavu životního pojištění v České republice s výhledem do budoucna na základě statistických dat a vlastních výpočtů. Zjištěné výsledky jsou dále porovnány s jinými evropskými státy a světovým trendem.
The current trends and development of life insurance
Keywords: Životní pojištění; předepsané pojistné; komparace pojistných trhů; pojistné produkty; průzkum veřejnosti; testování ziskovosti; Life insurance; premiums; comparison of insurance markets; insurance products; public survey; profit testing