Srovnání vybraných vlastností vápenno-cementových tmelů modifikovaných přídavkem hlinitanového cementu - Čepelka, Josef (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá možnostmi doplňování porézních organodetritických vápenců minerálními tmely na bázi cementu a vzdušného vápna. Experimentální část práce, navazující na teoretická východiska úvodních kapitol, popisuje laboratorní zkoumání vlastností, technických a technologických možností vybraných tmelů, které porovnává s vlastnostmi přírodního kamene.
Keywords: kameny; tmely; doplňování; vápno; cement