NÍZKORYCHLOSTNÍ KONTROLNÍ VÁŽENÍ VOZIDEL - Kleprlík, Jaroslav (My University, 2022)
Příspěvek se zabývá problematikou nízkorychlostního kontrolního vážení vozidel. Představuje základní právní předpisy EU a právní předpisy ČR upravující oblast limitů hmotností a rozměrů vozidel. Seznamuje s tím, která vozidla a na kterých pozemních komunikacích se váží při nízkorychlostním kontrolním vážení. Uvádí, kdo může toto vážení provádět. Představuje a komentuje technologický postup nízkorychlostního kontrolního vážení a navrhuje konkrétní úpravy v této činnosti. Seznamuje se sankcemi za překročení stanovených limitů a navrhuje jejich úpravu.
LOW SPEED CHECK-WEIGHING OF VEHICLES
Keywords: limity hmotností a rozměrů vozidel; nízkorychlostní vážení; přetížené vozidlo; sankce za přetížené vozidlo; technologický postup při vážení vozidel; vehicle weight and size limits; low-speed weighing; overloaded vehicle; penalties for overloaded vehicle; technological procedure for weighing vehicles