Využívání open source herních engine k tvorbě her - Snášel, Jakub (Univerzita Pardubice, 2015)
Záměrem této diplomové práce je demonstrovat použití vybraného 3D herního enginu při tvorbě hry. V úvodních kapitolách je nejprve popsána problematika enginů, frameworků a programovacích jazyků. Následné kapitoly jsou zaměřeny na konkrétní jednotlivé vybrané dostupné 3D herní enginy. V praktické části je vybrán jeden z popsaných enginů a je demonstrováno jeho použití při tvorbě samotné hry.
The usage of open-source game engine for games creation
Keywords: development; engine; framework; game; graphics; physics; program; programming language; script; texture; grafika; hra; programovací jazyky; skript; textura; vývoj