Možnosti podnikání a tvorby pracovních příležitostí ve venkovském prostoru - Tobiášková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem práce je problematika možnosti podnikání a tvorby pracovních příležitostí ve venkovském prostoru. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí. První část definuje a vymezuje venkov, druhá část vymezuje prostředky rozvoje venkova v programovacím období Evropské unie 2007 2013, třetí část definuje podnikání na venkově a podporu malých a středních podniků a poslední čtvrtá část poskytuje pohled na Mikroregion urbanická brázda.
Possibilities of Business and Job Creation in Rural Area
Keywords: business; European Union; rural areas; localization theory; Microregion Drill of Urbanice; regional economy; podnikání; Evropská unie; venkov; lokalizační teorie; Mikroregion urbanická brázda; regionální ekonomika