Metody kódování hlasu - Podolák, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi kódování hlasu pro VoIP komunikaci. První část práce popisuje omezení a vlastnosti VoIP komunikace. V dalších částech bakalářské práce jsou představeny tři kodeky – G.722, Speex, iLBC – a u každého kodeku je popsán princip jeho funkce a vlastnosti. Dále je v práci provedeno odzkoušení kodeku G.711 v programu Simulink. Na závěr bakalářské práce jsou všechny kodeky porovnány.
Methods of coding voice
Keywords: přenos hlasů; kodeky; kódování; Skype