Pojivové systémy na bázi syntetických silikátů - Antoš, Petr (Univerzita Pardubice, 2003)
V práci bylo navrženo optimální a fyzikální složení polysilikátových pojiv, způsoby jejich přípravy, eventuálně výroby. Z těchto pojiv byly připraveny nátěrové hmoty, u kterých byly provedeny fyzikálně-mechanické zkoušky.
Keywords: vodní sklo; nátěrové hmoty; křemičitany