Řízení teplotního průběhu pro fotometrické sledování vlastností epoxidových pryskyřic - Držka, Štěpán (Univerzita Pardubice, 1999)
Bylo navrženo a realizováno řízení teploty vzorku epoxidových pryskyřic podle předem známého průběhu teploty. Je popsána topná část laboratorního zařízení včetně rozšíření o navržené technické prostředky a programové vybavení. Práce je zaměřena na odvození přibližného modulu topného zařízení pomocí matematicko-fyzikální analýzy, postup identifikace, princip a nastavení regulátoru.
The Control of temperature progress for photometric monitoring of epoxy resin properties
Keywords: epoxidové pryskyřice; řízení teploty; Optimalizace; programové vybavení; fluorescence