Tištěné elektrochemické transistory - Filadelfi, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce bylo vyhotovit elektrochemické tranzistory vhodné struktury pomocí sítotiskové techniky a sledovat vliv použitých materiálů na charakteristiky. V teoretické části jsou popsány typy elektrochemických tranzistorů, jejich možných struktur a probífahící děje při aplikaci napětí. V rámci praktické části byly připraveny organické elektrochemické tranzistory. Byly prověřovány různé kombinace použitých materiálů a jejich vliv na charakteristiky. Jsou sledovány spínací poměry, rychlosti odezvy jednotlivých vzorků, rezistance kanálu tranzistoru v rámci celých panelů. Použitím několika typů elektrolytu bylo zjištěno, jakým způsobem ovliv%nují průběh dynamických charakteristik a spínacích poměrů.
Printed OECT Transistors