Ošetřovatelská dokumentace na novorozeneckém oddělení - Gabrielová, Monika (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku ošetřovatelské dokumentace na novorozeneckém oddělení. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám zdravotnickou dokumentací, ošetřovatelskou dokumentací a fyziologickým novorozencem. Výzkumnou část tvoří především forma dotazníkového šetření, které doplňuje studium ošetřovatelské dokumentace a rozhovor. Výzkumná část obsahuje výzkumné otázky a výsledky jednotlivých otázek z anonymního dotazníku, studia dokumentace a rozhovoru. Výsledky jsou znázorněny pomocí grafů a tabulek. Na základě získaných výsledků byla vytvořena mapa péče o fyziologického novorozence.
Nursing documentation in a newborn's ward
Keywords: ošetřovatelská dokumentace; mapa péče; fyziologický novorozenec; nursing documentation; care plan; physiological newborn