Problém obchodního cestujícího řešení pomocí diferenciální evoluce - Folprechtová, Naďa (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá řešením problému obchodního cestujícího pomocí jedné z metod, kterou se tato úloha dá řešit. Jedná se o diferenciální evoluci. Cílem této práce je dokázat, že toto řešení je optimální a dalo by se použít také v praxi.
Travelings sallesman problem solving by means of differential evolution
Keywords: Problém Obchodního Cestujícího; diferenciální evoluce; populace; města; generace; travelings sallesman problem; differential evolution; Population; cities; generations