Stanovení úrovně žluknutí margarínů - Adámková, Nela (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá posuzováním úrovně žluknutí margarínů v závislosti na teplotě a době skladování. V práci je popsána výroba margarínů a složení margarínů. Také jsou zde popsány analýzy, které se využívají při zjišťování stádia oxidace vzorků. Dále je zmíněn princip oxidace a produkty, které jsou během ní tvořeny.
Determination of margarine rancidity level
Keywords: margarín; žluknutí; peroxidové číslo; titrační kyselost; jodové číslo; mastné kyseliny; margarine; rancidity; peroxide value; titration value; iodine value; fatty acids