Sdílená ekonomika z pohledu B2B trhu - Rufrová, Jolana (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je věnována problematice sdílení z pohledu B2B trhu. V teoretické části práce je vymezen pojem sdílená ekonomika a jeho alternativní pojmy. Je pojednáno o subjektech sdílené ekonomiky i její historii. Zvláštní pozornost je věnována segmentům a formám B2B sdílení. Opomenuta není ani problematika přínosů a rizik B2B sdílení. V praktické části práce jsou prezentovány výsledky studie, jejímž cílem bylo identifikovat povědomí a postoje manažerů dvou vybraných podniků k modelu sdílené ekonomiky a identifikovat, jaké formy sdílení tyto firmy využívají či hodlají využívat a proč. V závěru jsou zhodnocena zjištění a formulována doporučení.
Sharing Economy from the Perspective of the B2B Market
Keywords: sdílená ekonomika; B2B sdílení; segmenty B2B sdílení; formy B2B sdílení; přínosy a rizika B2B sdílení; sharing economy; B2B sharing; B2B sharing segments; B2B sharing forms; benefits and risks of B2B sharing