Scintigrafické zobrazení příštítných tělísek - úloha radiologického asistenta - Solařová, Alice (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na princip scintigrafického vyšetření příštítných tělísek. Zabývá se anatomií, fyziologií a patofyziologií příštítných tělísek. Popisuje samotná vyšetření s obecnými informacemi a práci radiologického asistenta.
Scintigraphic display of parathyroid glands - role of radiological assistant
Keywords: příštítná tělíska; scintigrafie; nukleární medicína; radiofarmaka; radiologický asistent; parathyroid glands; scintigraphy; nuclear medicine; radiopharmaceuticals; radiological assistant