Strategické řízení rozvoje města Pardubic - Bašová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou strategického řízení rozvoje města Pardubic. První část vysvětluje základní pojmy, které se vztahují k strategickému řízení. Druhá část je rozdělena do 3 kapitol. V první kapitole je provedena deskripce strategického řízení rozvoje českého krajského města v obecné rovině. Druhá kapitola charakterizuje statutární město Pardubice. Strategické řízení rozvoje města Pardubic se zaměřením na vzdělávání pracovníků Magistrátu města Pardubic je obsahem třetí kapitoly. Třetí část se zabývá stávajícími problémy zatěžujícími statutární město Pardubice a uvádí možné návrhy na jejich řešení.
Strategic management of the Pardubice city
Keywords: Strategie; Strategické řízení; strategické plány; regionální operační programy; Vzdělávání; veřejná správa; strategies; Strategic Management; strategic plans; regional operational programmes; Education; Public Administration