Nakládání s odpadními vodami znečištěnými anorganickými látkami - Kadlec, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce zahrnuje problematiku čištění odpadních vod, efektivní zpracování kalů a odstranění anorganických látek vyskytujících se v odpadních vodách.Kapitoly pojednávající o čištění odpadních vod jsou zaměřeny na mechanické procesy používané při jejich čištění, na obecné základy biologických čistírenských procesů (aerobních i anaerobních), pozornost je věnována i zpracování čistírenských kalů a jejich využití. V závěru práce jsou uvedeny postupy odstraňování zadaných anorganických látek z odpadních vod včetně údajů o jejich povolených koncentracích.
Processing of waste water contaminated by inorganic substances
Keywords: odpadní voda; biologické čištění odpadní vody; dusičnany v odpadních vodách; fosforečnany v odpadních vodách; sírany v odpadních vodách; chloridy v odpadních vodách; eutrofizace; waste water; biological refining of waste water; nitrates in wastewater; phosphates in waste water; sulphate in waste water; chlorides in waste water; eutrophication