Přínos finančních derivátů pro podniky a investory - Nádvorník, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem této diplomové práce je charakteristika vybraných finančních derivátů a popis jednotlivých významů, které přináší pro investory i podniky. Teoretická část představuje jednotlivé finanční deriváty, jejich využití a rizika, která jsou s těmito instrumenty spojena. Praktická část práce obsahuje využití derivátů v praxi pomocí modelových příkladů
The benefits of financial derivatives for businesses and investors
Keywords: finanční deriváty; deriváty; investice; hedging; obchodování; burza; futures; opce; forward; riziko; arbitráž; swap; riziko; financial derivatives; derivatives; investment; hedging; trading; exchange; futures; options; forward; risk; arbitrage; swap; risk