Katalytická parciální oxidace krotonaldehydu na nanesených oxidových katalyzátorech - Životek, Matouš (Univerzita Pardubice, 2004)
Byla zkoumána příprava nanesených katalyzátorů na bázi oxidů vanadu a katalytické vlastnosti při parciální oxidaci krotonaldehydu na furan a maleinanhydrid.
Catalytic partial oxidation of crotonaldehyde over supported oxide catalysts
Keywords: Oxidativní dehydrogenace; heterogenní katalýza; oxidy vanadu; krotonaldehyd; furan; maleinanhydrid