Vliv genderové diverzity na výkonnost firem v České republice - Franková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá managementem diverzity pracovní síly ve společnostech A a B. Cílem této diplomové práce je zanalyzovat, jak genderová diverzita působí na vybrané ukazatele výkonnosti firem v České republice. Celkově se tato diplomová práce sestává z teoretické a praktické části, kdy v první z nich budou objasněny pojmy jako je diverzita, management diverzity, přínosy a bariéry. Druhá kapitola se zabývá současným stavem v oblasti diverzity managementu vČeské republice a Evropské unii a jednotlivými dimenzemi managementu diverzity, jako je genderová diverzita, věková diverzita, kulturní diverzita, diverzita a handicap. Následující dvě kapitoly tvoří praktickou část práce. Ve třetí kapitole této práce bude analyzován vliv genderové diverzity na výkonnost firem. V poslední kapitole jsou navržena vlastní doporučení.
The influence of gender diversity on the performance of companies in the Czech Republic
Keywords: diverzita; management diverzity; genderová diverzita; věková diverzita; kulturní diverzita; diverzita a handicap; diversity; diversity management; gender diversity; age diversity; cultural diversity; diversity and disability