Přehled vlivu meteorologických parametrů na degradaci signálu optických i radiových spojů - Popovský, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem optického bezkabelového spoje a vlivu atmosférických jevů (především větru) na útlum signálu. Dále tato práce obsahuje výsledky statisticky zpracovaných dat z experimentálního spoje na Milešovce a porovnání s anemometrickými záznamy rychlosti větru.
Summary of meteorologic parameters causing signal degradation in optical and radio link
Keywords: optické bezkabelové spoje; větrná turbulence; útlum; dohlednost; směrodatné odchylky; rychlost větru; sonická teplota; free space optics; wind turbulence; attenuation; visibility; standard deviation; wind speed; sonic temperature