Stav připravenosti Armády České republiky na vysoce nakažlivé nemoci - Malá, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce si klade za cíl posoudit připravenost Armády České republiky k řešení epidemií s vysokou nebezpečností. Práce charakterizuje strukturu a úkoly Armády České republiky a zabývá se problematikou vysoce nakažlivých nemocí. Součástí práce je řada řízených rozhovorů s představiteli Armády České republiky. S pomocí těchto rozhovorů se snaží posoudit okolnosti procesu zajišťování izolace pacienta s rizikem vysoce nakažlivé nemoci a navrhuje doporučení pro stávající praxi.
State of Preparedness of the Armed Forces of the Czech Republic in solving highly contagious Diseases
Keywords: Armáda České republiky; vysoce nakažlivé nemoci; Odbor biologické ochrany; epidemie; Army of Czech Republic; highly contagious disease; Department of Biological Protection; epidemic