Mediální gramotnost seniorů - Koutová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se věnuje mediální gramotností seniorů. Teoretická část práce se zaměřuje na média a s tím spojenou mediální gramotnost, dále pak na celoživotní vzdělávání, především na vzdělávání seniorů. Empirická část zjišťuje mediální gramotnost seniorů. Pro tuto část práce bylo zvoleno kvantitativní metody, a to dotazníkového šetření. Cílem práce je zjistit, jak senioři zvládají obstát v mediálním světě.
Media Literacy of the Elderly
Keywords: senioři; celoživotní vzdělávání; média; mediální gramotnost; elderly; lifelong learning; media; media literacy