Návrh metod zpracování autovraků - Dvořák, Radim (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce vysvětluje definice základních pojmů z oblasti ekologické likvidace autovraků, popisuje strukturu a stáří současného vozového parku, zmiňuje legislativu ekologické likvidace autovraků a způsoby nakládání s autovraky v zemích EU. Dále je v práci uvedeno materiálové složení automobilu a možné způsoby zpracování autovraků. V závěru práce je navrhnuta metoda zpracování autovraků.
Proposal of methods of end of life vehicles processing
Keywords: ekologická likvidace; autovraky; vozový park; recyklace; ecological liquidation; carwrecks; rolling-stock; recycling