Syndrom vyhoření - přehledová práce - Stieglitzová, Petra (Univerzita Pardubice, 2025)
STIEGLITZOVÁ, Petra. Syndrom vyhoření - přehledová práce. Pardubice: Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice, 2025, Bakalářská závěrečná práce. Bakalářská práce s názvem "Syndrom vyhoření - přehledová práce" se zabývá problematikou syndromu vyhoření u všeobecných sester. Je zaměřena se na průzkum literatury a odborných studií. Popisuje problematiku stresu, burnout syndromu, přibližuje preventivní opatření, popisuje možnosti duševní hygieny a nastiňuje možné intervence. Cílem výzkumné části je vyhledání a popsání dosavadních studií tzv. scoping review a zjistit, jaké jsou možnosti intervence syndromu vyhoření u všeobecných sester.
Burnout syndrome - A Review Thesis
Keywords: syndrom vyhoření; intervence; všeobecné sestry; duševní hygiena; burnout syndrome; intervention; general nurses; mental hygiene