Analýza integrovaného záchranného systému - Vitteková, Květuše (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavním tématem bakalářské práce je integrovaný záchranný systém a složky integrovaného záchranného systému. Práce definuje tyto pojmy a další témata týkající se této oblasti. Dále popisuje úlohy jednotlivých složek systému. Část práce se také věnuje základní charakteristice Královéhradeckého kraje a dalším krajům České republiky. Praktická část práce se zabývá sledováním počtů událostí v jednotlivých krajích, vlivem základních ukazatelů na tyto počty a porovnáním krajů s krajem Královéhradeckým.
The analysis of integrated rescue system
Keywords: Ochrana obyvatelstva; Integrovaný záchranný systém; složky; Hasičský záchranný sbor; civil protection; Integrated Rescue System; components; Fire brigade