Příčiny stresu v činnosti pracovníků veřejné správy, psychologické a sociální předpoklady jeho zvládání - Štangl, Cyril (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá vznikem, vývojem a způsoby zvládání stresových zátěží, které mohou výrazně působit na celkovou lidskou aktivitu. Praktická část představuje analýzu mnoha zjištění, kterých bylo dosaženo na základě empirického výzkumu provedeného na Okresním úřadě v Chrudimi.
Keywords: stresové zátěže; Okresní úřad Chrudim; empirický výzkum; veřejná správa