Družstevní podnikání - Podroužková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou družstevního podnikání, se zvláštním zaměřením na východní Čechy. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku družstev, historii českých družstev a jejich postavení v době hospodářské krize, kterou jsem doplnila srovnáním s obchodními společnostmi. Praktická část zahrnuje desetiletý vývoj družstev na českém území, obzvláště však ve východních Čechách a stručnou charakteristiku konkrétního východočeského družstva z pohledu obchodního zákoníku.
Cooperative Business
Keywords: družstva; družstevnictví; české družstevnictví; obchodní společnosti; východní Čechy; cooperatives; cooperatives; czech cooperatives; commercial companies; eastern Bohemia