Přestupky proti veřejnému pořádku a řízení o nich ve vybrané obci - Hrdličková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou přestupků proti veřejnému pořádku v Pardubicích. Získaná data jsou porovnávána s Českou republikou. V této práci bude diskutována problematika přestupků, kterých se tato práce týká. Bude objasněn i pojem veřejný pořádek. Dále je přiblíženo řízení o přestupcích, a nakonec jsou zde vysvětleny konkrétní přestupky, které patří do oblasti přestupků proti veřejnému pořádku.
Offenses against public order and their proceedings in the selected municipality
Keywords: přestupky; veřejný pořádek; obce; řízení o přestupcích; veřejná správa; offenses; public order; municipalities; proceeding about offences; public administration