Vývoj územní správy na úrovni krajů v českých zemích - Fedurcová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka v práci sleduje vývoj situace krajské správy na českém území od poloviny 19. století do roku 1938 v širším společenském rámci a hodnotí pak v souvislosti s tímto vývojem současný stav krajské samosprávy. Především jeho smysluplnost a efektivnost v našem systému veřejné správy.
Development of regional administration in czech territory
Keywords: kraje; České země; historický vývoj; územní správa; veřejná správa