Skauting jako forma mimoškolní výchovy - Stejskal, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce dokumentuje historicko-teoretické pojetí a vývoj skautské výchovy. Zvláštní pozornost je věnována zkušenosti s českým skautingem a také pilířům současného vzdělávání dospělých a nedospělých členů Junáka.
Keywords: skauting; Junák; Výchova; mimoškolní výchova; Děti; mládež