Příčiny synkop a výskyt v závislosti na věku a pohlaví u nemocných odeslaných do KNP pro bezvědomí - Kubíčková, Běla (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce se zabývá definicí, patofyziologií, diagnostikou a léčbou synkopy. Zaměřuje se hlavně na synkopu arytmologického původu. Ve výzkumné části se zabývá příčinami synkop u pacientů, přijatých k hospitalizaci na kardiologické oddělení Krajské nemocnice Pardubice v roce 2007 a v prosinci, listopadu a říjnu 2006 pro synkopu nebo presynkopu a závislost této příčiny na věku a pohlaví.
The etiology and incidence of syncopal states with relation to sex and age in population of patients admitted to the Regional hospital Pardubice for unconsciousness.
Keywords: synkopa; patofyziologie synkopy; arytmie; kardiostimulátory; syncope; cardiac pacemaker; patophysiology of syncope; arrhythmias