Péče o ženu v šestinedělí - Coblová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá péčí o ženu v šestinedělí. V teoretické části je popsáno fyziologické šestinedělí, péče porodní asistentky o ženu v tomto období a její vliv na informovanost žen. Průzkumná část je založena na nestandardizovaném dotazníkovém šetření na oddělení šestinedělí ve zdravotnickém zařízení, které zjišťovalo informovanost respondentek o období šestinedělí a jejich spokojenost se získanými informacemi. Jako výsledek průzkumného šetření byl vytvořen edukační materiál zaměřený na šestinedělí.
Care of a woman in the puerperium
Keywords: edukace; informovanost; porodní asistentka; šestinedělí; tělesné změny; awareness; body changes; education; midwife; puerperium