Hospodářská politika USA v porovnání s Evropskou unií - Hronešová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se věnuje hospodářské politice Spojených států amerických v porovnání s Evropskou unií. Definuje oblasti působení hospodářské politiky. Analyzuje ekonomický vývoj USA a EU v době hospodářské krize. Práce dále shrnuje příčiny, průběh a dopady celosvětové ekonomické krize na ekonomiku USA a EU. Posuzuje účinnost hospodářské politiky USA v komparaci s hospodářskou politikou Evropské unie. V závěru práce jsou shrnuty efekty působení přijatých opatření a formulována doporučení, která by měla zabránit opakování krize v budoucnu.
Economic Policy of the USA Compared to the European Union
Keywords: hospodářská politika; USA; EU; finanční krize; hypoteční bublina; fiskální politika; monetární politika; economic policy; USA; EU; financial crisis; mortgage bubble; fiscal policy; monetary policy