Problematika romské populace - sociální a ekonomické aspekty - Teplá, Markéta (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou romské populace v České republice. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. První část je zaměřena na vnímání Romů majoritou, institucionální zajištění integrace a hlavní příčiny neúspěchu začleňování romské populace do majoritní společnosti. Obsahem druhé části je anketní dotazníkové šetření u vybraného vzorku vysokoškolských studentů, vztažené k problematice diskutované v teoretické části práce.
Problems with Romanies population - social and economic aspects
Keywords: Romanies; institutional provision for integration; integration barriers; Education; Living; questionnaire; Romové; institucionální zajištění integrace; bariéry začlenění; vzdělání; bydlení; dotazníkové šetření